Health Gama completă de suplimente alimentare

Gama completă de suplimente alimentare

completă de suplimente alimentare

Gama completă de suplimente alimentare – vitamine, minerale, ierburi, plante botanice, aminoacizi și enzime – au devenit mai populare ca niciodată. Aceste suplimente alimentare oferă organismului nutrienții esențiali care ar putea lipsi din dieta cuiva.

gama completa de suplimente alimentare

Fie sub formă de tablete, capsule sau pulberi, suplimentele alimentare sunt adesea luate pentru a suplimenta dieta, sau ca parte a unui program specializat pentru sănătate sau bunăstare. Scopul luării unui supliment alimentar este de a spori beneficiile deja oferite de o dietă sănătoasă, echilibrată, care include multe fructe, legume, cereale integrale și alimente bogate în proteine.

Alimentele bogate în nutriție sunt, de asemenea, o sursă bogată de fitochimice (substanțe chimice vegetale) despre care s-a demonstrat că protejează inima și reduc riscul anumitor tipuri de cancer. Substanțele fitochimice sunt prezente în multe grupuri de alimente, inclusiv carne, pește, nuci, semințe și legume.

Gama completă de suplimente alimentare

În timp ce întreaga gamă de suplimente alimentare poate fi utilă în unele cazuri, există și multe riscuri pentru sănătate asociate cu administrarea acestora. Este important să consultați un medic, un dietetician înregistrat sau un farmacist înainte de a începe orice nou program de suplimente alimentare.

Suplimentele cu vitamine și minerale sunt cele mai frecvent utilizate suplimente alimentare. În Statele Unite, 40% dintre adulți folosesc multivitamine și aproximativ 30% iau patru sau mai multe suplimente pe zi.

În ciuda popularității suplimentelor, unele persoane care consumă zilnic o multivitamine sau multiminerale sunt expuse riscului de consum excesiv și/sau toxicitate a acestor substanțe. În plus, unele medicamente pot interacționa cu suplimentele într-un mod care poate fi periculos.

O dietă bogată în nutrienți, împreună cu exercițiile fizice regulate, pot ajuta la prevenirea multor boli. Cu toate acestea, există anumite grupuri de populație sau persoane care au nevoie de sfaturi despre suplimente în ciuda unei alimentații sănătoase, cum ar fi femeile aflate la vârsta fertilă sau pacienții care iau anumite medicamente.

Unele suplimente alimentare conțin ingrediente care pot interacționa cu medicamentele prescrise și, în unele cazuri, FDA nu reglementează aceste produse. Asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului despre orice suplimente alimentare pe care le luați, chiar dacă sunt produse fără prescripție medicală.

Majoritatea persoanelor care folosesc un supliment alimentar fac acest lucru pentru a-și îmbunătăți sănătatea sau pentru a spori efectele unui alt tratament. Aceste suplimente pot fi utile pentru pierderea în greutate, nivelurile de energie și o varietate de alte motive.

Majoritatea oamenilor nu ar trebui să ia mai mult decât doza recomandată de supliment alimentar și cel mai bine este să rămână sub 100% din aportul alimentar de referință pentru vârstă, sex și stadiul de viață. De asemenea, cel mai bine este să evitați suplimentele alimentare cu potență mare și cele care includ substanțe botanice, ale căror proprietăți nu sunt bine cunoscute.

Indiferent de produsul pe care îl alegeți, aveți grijă să citiți eticheta și să urmați instrucțiunile. Unele suplimente alimentare pot interacționa cu medicamentele și nu ar trebui să fie luate de femeile însărcinate sau de copii, iar cei care au intoleranță la lactoză ar trebui să evite să ia produse pe bază de lactate care au fost adăugate în produs.

În cele din urmă, o dietă bine echilibrată poate oferi toți nutrienții necesari pentru a rămâne sănătoși. Dacă un supliment alimentar vă ajută să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate, ar trebui să continuați să îl luați conform recomandărilor unui medic, dietetician sau farmacist înregistrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *